La Piovra

Live-band voor clubs en kleine podia


Een concert van La Piovra staat garant voor een heerlijk muzikaal bad van eigenzinnige covers van singer-songwriters als Paul Simon, Janis Ian, Susan Vega, Norah Jones. Verwacht je ook aan 70ties-vibes met muziek van Crosby Stills Nash & Young, Fleetwood Mac, Bonnie Raitt of Joe Jackson. Of recenter werk van Ilse De Lange, Celeste, Cheryl Crow,… Kortom repertoire dat je nog weinig ‘live’ hoort spelen. Heerlijke samenzang, veel muzikaliteit, songs that matter.

La Piovra, dat zijn Andrea Croonenberghs, Chris Van Nauw, Karl Zosel en Eric Bosteels:

Andrea Croonenberghs

Bekijk hier de biografie van Andrea.

Chris Van Nauw

‘Little Chris’ Van Nauw verdiende zijn eerste strepen in de blues scene als gitarist en (co-)songschrijver van gerenommeerde Antwerpse bands ans last Call en Howlin’ Bill. Als professioneel muzikant groeide hij al snel door tot in de hoogste regionen van onze Vlaamse pop-en showbizzwereld. Chris doet/deed gitaarwerk bij oa Paul Michiels, Boogie Boy, Udo, Motown Supremacy, Günther Neefs en Yasmine. Bovendien mocht hij het podium delen met buitenlandse artiesten als Tony Hadley (Spandau Ballet), JT Taylor (Kool & The Gang), The Gibson Brothers, Johnny Logan en -jawel- James Brown.

Karl Zosel

Na een periode van lokale rock bands en jazz combo’s begon Karl zijn eerste stappen als beroepsmuzikant in de band van Bart Van Den Bossche.
Nadien volgenden veel artiesten: Barbara Dex, Udo, K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Coco Jr., Geena Lisa, Kate Ryan… en vele anderen.

Karl tourde ook jaren door Europa met de Blues/Roots artiest Guy Verlinde en speelde de musical Mammamia.

Momenteel is hij ook actief bij ABBA4U, Floyd Matters, La Piovra (met Andrea Croonenberghs), en doet hij reeds 30 jaar educatieve schoolvoorstellingen in het secundair en het basisonderwijs.

Eric Bosteels

Eric is een veelgevraagd drummer in België. Hij heeft gespeeld met iedereen die naam en faam heeft van K’s Choice over Hooverphonic tot Gorki, met Stan van Samang, Raymond van het Groenewoud, The Pointer Sisters en veel anderen…

Geluidsfragmenten

St. Theresa (La Piovra)


Love me like a man (La Piovra)


Tourdates

26 november 2023 – Zedelgem avond
11 februari 2024 – Hove matinee
18 maart 2024 – theatercafé Fakkeltheater avond
31 mei 2024 – Bonheiden avond

Wil je La Piovra boeken voor een optreden?

Contacteer Andrea op acroonenberghs@gmail.com

Wil je La Piovra boeken voor een optreden?

Contacteer Andrea op acroonenberghs@gmail.com

Downloads

Technical Rider

Hospitality Rider