Hommage aan Zjef Vanuytsel


We zijn verheugd om aan te kondigen dat Na Fir Bolg dit jaar een speciale hommage zal brengen aan de legendarische Vlaamse zanger en songwriter Zjef Vanuytsel. Op zondag 9 juli zal dit eerbetoon plaatsvinden op ons festivalterrein.

Zjef was een iconische figuur in de Vlaamse muziekwereld en was bekend om zijn prachtige teksten, betoverende melodieën en warme stem. Hij was geen kleinkunstenaar maar een chansonnier. Liedjes als “De Zotte Morgen”, “Houten Kop” en “tussen Antwerpen en Rotterdam” zijn klassiekers geworden en hebben tot op de dag van vandaag een grote invloed op muzikanten en de talrijke fans in Vlaanderen en daarbuiten. Zijn chansons zijn intense werkstukken, waarbij elk woord wel overwogen is, en tekst en muziek één geheel vormen.

Tijdens deze hommage zullen we genieten van live uitvoeringen van zijn grootste hits maar ook van minder bekende pareltjes. De originele band van Zjef begeleiden een keuze van Vlaamse artiesten, die Zjef een warm hart toedragen.We zullen ook enkele van Zjef’s meest memorabele momenten en prestaties herdenken, evenals persoonlijke anekdotes en verhalen van mensen die met hem samenwerkten.

Deze ode past perfect binnen de sfeer Na Fir Bolg, waar we jaarlijks de beste folk, roots en wereldmuziek presenteren. We willen graag een unieke ervaring bieden waarbij we de geschiedenis van de Vlaamse muziek en cultuur samenbrengen met onze eigen traditionele muziek.

Of u nu een fan bent sinds zijn eerste LP, of hem pas later ontdekt heeft, u bent van harte uitgenodigd voor dit uniek eerbetoon. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen op deze speciale dag om Zjef Vanuytsel te eren en te vieren.

Met

Jan De Wilde
Jan De Smet
Micheline van Hautem
Andrea Croonenberghs
Stoomboot
Raymond van het Groenewoud
Stefan Dixon
Klaas Delrue
Piet van den Heuvel

Band

Alain Van Zeveren, keyboards en muzikale leiding
Rik Aerts, gitaren
Jan Husens, bas
Jan Cuyvers, drums